Ezt beszélik Szolnokon: civil ruhás segítő kamerázza az autósokat, aztán büntetnek… olyanért is, ami nem történt meg

Megosztás

Több olyan panasz is megjelent a közösségi médiás felületeken, ami szerint nagyon észnél kell lenni akkor, amikor a közlekedési rendőr éppen meg akar minket büntetni, mert olyat is ránk húzna, ami nem történt meg. A kamerázós civil adja át rosszul az információt, vagy ott a helyszínen találják ki például a biztonsági öv nemhasználatát?

Az egyik helyi csoportban szembesülhettünk egy nevét elhallgatni kívánó, felháborodott autós írásával, aki igencsak pórul járt Szolnokon a megfigyeléssel megbízott emberünk miatt.

A korábbi bejegyzésekben többen is lefotózták a fiatal férfit, aki kamerázik. Mostani panaszosunk figyelmeztet, hogy mindenki vigyázzon vele, őt is kiszedték, mert akkor dugta töltőre a telefonját. Ez önmagában még jogos is lenne, viszont – elmondása szerint – amikor kiszedték, azt mondta a rendőr, hogy telefon volt a kezében+nincs öv. Pedig látta, hogy van.

Martfűről érkezett, sose indul el úgy, hogy nem köti be magát. “Vajon hány embert vernek át? Nem fogadtam el a csekket, mondtam neki jelentsen fel” – mérgelődött panaszosunk. Amikor mondta a hatósági személynek, hogy mutassa meg a felvételt, ahol nincs bekapcsolva az öve, akkor azt mondta, hogy nem tudja, mert nem nála van a kamera, de nem is ez a lényeg hanem (inkább) a telefon. Elmondása szerint ez nem is az első alkalom volt, hogy olyanért is meg akarta büntetni a rendőr, ami nem valós, számos ügye is van ezek miatt.

Az egyik korábbiról is megosztott részleteket. Az az eset hónapokkal ezelőtt történt, amikor a fejét támasztotta a dugóban és “váltig állította a rendőr, hogy telefont fogtam.” Akkor is feljelentette, hiába mutatta meg a híváslistát, ráadásul a telefonja a hátsó ülésen volt a táskájában, amit jól láthatóan, kiszállva vett elő, hogy megmutassa. 

Nekünk mik a tapasztalataink a szolnoki közlekedésügyes rendőrökkel? Valóban ennyire rossz a helyzet, vagy csak panaszosunk járt több ízben is így? Borítókép: “a figyelő ember”

Forrás: Szolnok és környéke útinform Facebook csoport

Kapcsolódó cikkek